Hoogsensitief

Gepubliceerd okt. 06, 22
0 min read

Stress Verminderen? 3 Praktische Tips Om Te Ontstressen

Neem contact op met ons verwijsteam voor een persoonlijk advies of het maken van een afspraak. Hoe je je HSP tot rust laat komen, vertel ik je graag in dit blog. Tevens kun je zo (chronische) vermoeidheidsklachten aanzienlijk verminderen. Hoogsensitiviteit (ook wel HSP genoemd) en (chronische) vermoeidheid (CVS/ME) gaan vaak samen. Hoog Sensitieve Personen hebben meer moeite dan anderen om prikkels te verwerken. Dit geeft daardoor sneller vermoeidheidsklachten.
Hooggevoelig Kenmerkend GedragHsp: Meer En Dieper Verwerken
Deze moeite om zintuigelijke prikkels te verwerken duidt op een andere verwerking in de hersenen. Wat je ziet, hoort en voelt komt dus anders binnen. Het filter om de prikkels te verwerken werkt veel minder bij Hoog Sensitieve Personen. Zo blijkt uit hersenonderzoek dat onder een f, MRI-scanner de hersenen van iemand met HSP in meer gebieden oplichten bij een bepaalde opdracht. Voortdurend is de amygdala in je brein aan het scannen op gevaar. Anders gezegd: je bent constant alert. Deze alertheid zijn programmaties in je onderbewuste brein (Symptomen darmklachten door stress). Als dit nodig is moet je gelijk kunnen vechten, vluchten of bevriezen. Dus je onderbewuste is constant bezig om te scannen of wat je ziet, hoort of voelt jou in gevaar brengt.

Hoogsensitiviteit

Zo wil je onderbewuste je beschermen om te voorkomen dat je dit nogmaals meemaakt. Daardoor reageer je eerder dan anderen op zintuigelijke prikkels. Het controleverlies betekent dat je iets hebt meegemaakt wat bedreigend voor je was. Deze bedreigende situatie wordt ook wel een traumatische ervaring genoemd. Het kan zijn dat je deze ervaring hebt meegemaakt, maar niet meer herinnert. Zodra er heftig controleverlies is, neemt je onderbewuste brein het over om te overleven. Hoogsensitief persoon: gevoeliger voor prikkels?. Dan verlies je daardoor een stuk bewustzijn. Echter je amygdala slaat wel de zintuigelijke prikkels op. Vandaar dat bij seksueel misbruik mensen regelmatig geen of weinig herinneringen hieraan hebben. Ook hoe jonger je bent tijdens het trauma, hoe minder kans dat je herinneringen hieraan hebt. Maar het trauma kan ook van voor je geboorte zijn. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 mensen eerst een tweeling of meerling (vaak eeneiig) in de baarmoeder zijn geweest. Echter vaak al in de eerste weken van de zwangerschap overlijdt deze tweelingbroer, -zus of meerling. Hierdoor is er eerst een zeer grote verbondenheid met de ander(en). Vanwege IVF-behandelingen worden veel zwangerschappen nu gemonitord. Op deze echo’s wordt gezien dat de baby die blijft leven een week lang in een bevriezing geraakt na het overlijden. De baby beweegt dan niet meer. Dit trauma zorgt ervoor dat je al heel jong zeer veel stresshormonen aanmaakt. Daardoor ontwikkel je een ander stress response systeem. Leven met hooggevoeligheid.

Verliefd En Hooggevoelig - Wat Nu?

Recent wetenschappelijk onderzoek toont ook aan dat traumatische ervaringen tijdens de zwangerschap (de periode dat veel neurologische banen in je hersenen worden gevormd), voor veel problemen in je latere leven kunnen zorgen (Herken jij jouw stress signalen?). Wanneer je dit prenatale trauma hebt meegemaakt wordt dit het Vanishing Twin Syndrom genoemd. Alleen geboren tweelingen ervaren vaak veel problemen, die vanuit dit prenatale trauma verklaarbaar zijn.
Hsp: Meer En Dieper VerwerkenKun Je Acute Overprikkeling Voorkomen?
(Chronische) Vermoeidheid Energieverlies Gebrek aan levenskracht/energie Gebrek aan motivatie om te leven Onduidelijke grenzen: Aanvoelen wat de ander voelt. Onduidelijk voor jou wat van jou is en wat van de ander. Snel overprikkeld zijn. Overgevoelig zijn voor geluiden of straling. Voortdurende stress of alertheid ervaren. Aanraken en aangeraakt worden uit de weg gaan of pijnlijk vinden. Altijd alert zijn op je omgeving. (Diep) Verdriet of je alleen voelen. Gevoelens van gemis. Gevoel ‘er is iemand tekort’ of tekort voelen. Heimwee gevoelens. Gevoel te wachten tot je terug kunt. Niet meer voelen. Geen emoties voelen. Je ongelukkig voelen - Waarom hebben HSP-ers vaak klachten waar de dokter niets mee kan. Verdriet en boosheid mengen. Verdriet uiten in boosheid. Schuldgevoelens.
Hooggevoeligheid, Een Krachtige EigenschapHsp En Angst- Hyperventilatie En Paniekaanvallen
Het gevoel hebben voor 2 of meer te moeten leven. Extreem of overmatig kunnen reageren op verdrietige situaties. HSP en angst- hyperventilatie en paniekaanvallen. Niet of zeer moeilijk kunnen verwerken van een afscheid of scheiding. Anderen voortdurend alle ruimte geven - Paniekaanvallen door Stress en Burn-out, hoe ga je ermee om. Je klein maken. De ruimte van anderen innemen. Niet al je talenten ontwikkelen of hiervoor open staan.(eeneiige tweelingen verdelen vaak de talenten van de hersenhelften) Moeite met keuzes maken.

Paniekaanvallen Door Stress En Burn-out, Hoe Ga Je Ermee Om

Niet in beweging komen of in de verlamming schieten als je iets moet. De tijd ‘doden’. Verlamd afwachten tot het over is. ‘Iets doen’ voelt vooraf zinloos. 2 dingen tegelijk doen moeilijk vinden of moeite hebben met wisselen van aandacht. Druk niet aankunnen. Niets willen doen waar je niet zelf voor gekozen hebt. Op tijd komen moeite mee hebben. Bindingsangst & verlatingsangst ervaren. Beladen partnerrelaties: aantrekken & afstoten in relaties, broer/zusrelatie aangaan of je partner kan het niet goed doen. Teveel verwachten in vriendschappen. Opgeven van vriendschappen vanwege pijnlijke situaties. Niet geloven dat iemand echt van jou houdt - Hooggevoelige personen. Angst voor afwijzing. Focussen op afwijzing. Levende broers en zussen zijn niet zo close en liefdevol als jij zou willen dat ze zijn. Intriges: ‘terecht komen in driehoeksverhoudingen’. Pijnlijke scheidingen meemaken na relaties die amper of niet meer seksueel waren. Jaloezie ervaren in relaties. Altijd op zoek zijn naar verbinding. Gepest worden of andere grensoverschrijding meemaken. Niet opnemen van alle voedingsstoffen door je darmen. Regelmatig moeten overgeven. Een moeilijke relatie met eten hebben. Misschien vraag je je af, valt van een prenataal trauma te herstellen? Immers, je hebt er geen herinneringen aan. De herinneringen heeft je onderbewuste echter wel opgeslagen. Je amygdala reageert daardoor nog steeds op dit trauma.

Een Hoogsensitief Kind: Wat Kun Je Als Ouder Doen?

Deze onderbewuste stressreacties en patronen kun je herprogrammeren met LIVE THE CONNECTION Veel processen om te herstellen van dit prenatale trauma zijn door deze methode ontwikkeld. Belemmerende patronen kun je veranderen in weer ondersteunende patronen. Ook is het mogelijk je prenatale ervaring te ontstressen. Maar ook andere onbewuste trauma’s kun je alsnog opsporen in je onderbewuste en deze ontstressen. Tevens is herstel van je chronische vermoeidheid mogelijk. “Door met Else te werken aan het Vanishing Twin Syndrome zijn veel van mijn HSP-klachten verdwenen. Het waren klachten waarvan ik niet eens doorhad dat het klachten waren. Ik dacht dat het gewoon was wie ik was. En dat het bij mij hoorde.
Niets bleek minder waar. Bijvoorbeeld: Mijn overgevoeligheid voor geluiden. Gevoeligheid voor onverwacht aangeraakt worden. Niet goed in mezelf geaard zijn. Altijd het gevoel te hebben maar op zoek te zijn naar iets. Het gevoel niet compleet te zijn… En heel veel voedselintoleranties. Moeite hebben met beslissingen nemen en vol in het leven staan.
  • hyperventilatie stoppen
  • Vera Franssen
  • Beter in balans
  • hooggevoelig
Tijdens het gesprek vertel ik je meer over hoe ik je kan begeleiden bij herstel van jouw klachten. Maak hier direct je gratis en vrijblijvende kennismakingsafspraak (Hoe ga jij om met angst HSP?) - HSP-Hooggevoelig zijn. Wat houdt dat nou in?.

Heeft Mijn Kind Faalangst?

Paniekaanvallen Door Stress En Burn-out, Hoe Ga Je Ermee OmMisselijk Door Stress
Deze zin deed mij denken aan de periode waarin we nu zitten. Door angst is het leven zoals we het kende inmiddels helemaal gestopt. Nu kan je in discussie gaan of dit terecht is of niet. Hooggevoeligheid, een krachtige eigenschap. Het feit is dat de angst, of het nu voor ziekte, de dood, de toekomst of verlies van inkomen is, bij veel mensen behoorlijk is toegenomen dit jaar.

Wanneer je hier niets aan doet, gaat die angst in je lichaam zitten. Je afweersysteem wordt namelijk aangetast door langdurige angst. Symptomen van angst kunnen zijn: een gevoel van gejaagdheid, misselijkheid, benauwdheid, verwarring, hartkloppingen of het gevoel de controle over jezelf te verliezen. Om de angst in toom te houden ontstaat er gespannenheid in je lichaam, wat zich vooral in je spieren manifesteert (Je hoogsensitieve kind gaat naar het middelbaar?).

Navigation

Home

Latest Posts

Nano Zilver 1000ml

Published May 17, 23
6 min read

Colloidale Supplementen Kopen

Published May 13, 23
5 min read

Luxe Fruit Op Het Werk 50 Stuks

Published May 11, 23
7 min read